⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Pasta med fetaost

6 port

300 g fetaost
450 g cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
1.5 msk olivolja
1.5 msk oregano
lite salt
svartpeppar
6 portioner pasta
parmesan
ruccola

Värm ugnen till 200°C. Lägg fetaosten i en smord ugnsfast form, med tomaterna runt omkring. Skiva vitlöksklyftorna och sprid ut dem i formen. Häll över lite olivolja, salta och peppra. (Var försiktig med saltet eftersom fetaosten är salt.) Baka feta och tomater i ugnen i ca 20 minuter. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Ta ut formen och mosa samman feta med tomaterna. Är osten fortfarande hård kan du låta den bakas lite till i ugnen. Krydda med oregano. Späd med lite pastavatten om den blir för tjock. Blanda pastan med tomat- och fetaostsåsen. Servera med ruccola och riven parmesanost på toppen.